24-03-2012 Petita crònica de la Festa d’amics i amigues de La Sedeta

La jornada de la nostra festa, la dels amics i amigues de La Sedeta, es va desenvolupar en un ambient molt festiu, familiar i relaxat. El dia va acompanyar, assolellat i amb temperatura suau. Pel matí, els Pioneer Dj de l’Institut Secretari Coloma, ens van mostrar de què va la música electrònica. Els nois i noies del taller dirigit per la Rosa Amuedo i amb el suport tècnic del Pau Tena, es van estrenar en això de fer mescles i barreges de música enllaunada i amb públic!. Van tenir molt d’èxit. Mentrestant, a les pistes del pati dels centres educatius es van dur a terme els tornejos 3x3 de bàsquet organitzats pels Joves del Camp d’en Grassot. Hi van participar fins a 35 persones, de 7 a 35 anys. Déu n’hi do!. Però no s’acaba aquí el matí perquè a la plaça de La Sedeta, nens i nenes de totes les edats van gaudir d’allò més fent unes fantàstiques joies amb càpsules de cafè reciclades. Aquesta activitat va ser organitzada pel Punt de Dinamització Infantil de La Sedeta.

El moment més àlgid i intens de la jornada va arribar amb el primer acte de la tarda, l’homenatge al Justo Domínguez, el nostre gran amic i fundador de l’Associació d’Amics i Amigues de La Sedeta (llegiu article especial Justo La Sedeta que tant va estimar). [ATENCIÓ: per a tots els que voldríeu dir-li alguna cosa, allò que no vàreu estar a temps d’explicar-li, aquell sentiment que se us va quedar al pap perquè va marxar massa d’hora... posem a disposició de tots un llibre on poder escriure-ho tot. Comença amb la frase “Estimat Justo, els amics i amigues de La Sedeta et volem dir....”. Contacteu amb l’Associació.]
El següent acte de la tarda va ser molt interesant. La projecció del documental La Sedeta un fil a la memòria i les ponències posteriors al voltant del paper de la dona treballadora de la indústria tèxtil a la ciutat, amb el fil conductor de la fàbrica de La Sedeta, la seva història i la lluita veïnal que va aconseguir La Sedeta pel barri del Camp d’en Grassot, enlloc de pisos fruit de l’especulació. Van participar al debat...
la Carolina Chifoni, historiadora i membre del Taller d’Història de Gràcia, la Marta Mas, política del PSC i feminista, l’Esperanza Àlvarez, directora del Centre Cívic i moderant la taula l’Esther Bescós, directora de l’Institut La Sedeta. Al final les ponents van convidar a pujar a la taula la Montserrat Soldevila, de 83 anys, ex-treballadora de la fàbrica. Va explicar aspectes de les condicions de treball en què vivien les treballadores de l’època i anècdotes. Ens va sorprendre que, malgrat els anys que han passat, les condicions de treball actuals de les dones no son gaire millors que les d’aleshores i, sobre tot, ens confirma el que ja sabíem: que la reforma laboral que ha aprovat el PP representa un pas enrere tan gran, que ens situa a l’alçada dels anys 70 en moltíssims aspectes. Un bon motiu de reflexió davant la vaga general del dia 29.
La xocolatada que la Núria del bar de La Sedeta ens va preparar va servir per agafar energia per continuar la festa. Estava boníssima.
I els Joves del Camp del Grassot ens van sorprendre amb un taller de Graffiti impressionant, ple de color i de força. Des d’aquí la nostra felicitació.
Pioneer DJ de l’Institut Secretari Coloma, aquest cop els veterans del taller i molt bons per cert, van inaugurar amb el seu concert les actuacions musicals del vespre.
En segon lloc i canviant radicalment d’estil, el grup de Cant Coral Modern, sota la direcció de Meritxell las Heras, ens van obsequiar amb unes peces molt conegudes, algunes del Beatles, que van interpretar a la perfecció acompanyant les veus només amb un teclat.
Després el Taller de Ball en Línia de La Sedeta, composat per moltes senyores i un senyor, ens va mostrar què fan en aquest taller, ballant peces amb molt de ritme i seguint coreografies molt elaborades.
Una altre estil de dansa interpretat pel grup de Hip Hop de l’Institut La Sedeta, ens va oferir una demostració de ball amb molt ritme i dinamisme. Les noies d’aquesta formació, dirigides per la Paula Encinas, també ens van fer picar de peus i mans seguint el ritme de la música per acompanyar-les a l’amfiteatre de la plaça on van fer una brillant actuació.
Per acabar, un altre grup de Joves del Camp del Grassot, els Brigante Pose, raperos cent per cent, van oferir al seu públic un concert molt especial, amb lletres reivindicatives, dures, de protesta, molt incisives, que ens ajuden a escoltar la veu del joves, els seus problemes i necessitats i ens mostren una realitat social que no podem ignorar.
Durant tot el dia, un petit estand de l’Associació d’Amics i Amigues de la Sedeta va donar a conèixer, als veïns i veïnes que participaven a la festa, qui som i quins són els objectius de l’Associació (http://www.sedeta.cat/amics/), així com els projectes que tenim entre mans.
En aquest estand es va habilitar un racó anomenat “Demana un desig pel teu barri” on tothom qui va voler va poder escriure en un postit allò que desitja per millorar el barri i l’entorn més pròxim.
Al final, tots els associats, els amics i amigues de La Sedeta, vam celebrar la cloenda de la Festa amb una copa de cava. Vam brindar per l’èxit de la jornada, contents i molt satisfets per la participació i la representació de tots els centres, entitats i col·laboradors de La Sedeta.
Esperem que us hagi agradat i fins l’any que ve!
Associació d’amics i amigues de La Sedeta

1 comentari: