ESPECIAL JUSTO La Sedeta que tant va estimar

Li devíem. Ho necessitàvem. Volíem acomiadar-lo tots junts a La Sedeta que tant va estimar, a La Sedeta i al barri pel que tant va lluitar.

L’acte d’homenatge va començar amb unes paraules de benvinguda per part de la Rosa Saez i la Victòria Luengo. A continuació, presentació de l’acte per part de l’Andrés Encinas, president de l’Associació, i que va donar pas a la visualització del reportatge que Graciamon.cat va realitzar fa 2 anys, durant la celebració de la 5a calçotada de l’escola La Sedeta (veure video). Aquell dia, a més d’inaugurar el premi “Calçot de Plata” i d’obsequiar el Justo amb el bateig de l’hort amb el seu nom, també se li var fer una entrevista on ell explicava la seva trajectòria de 20 anys a La Sedeta, primer al CEIP i després a l’IES, a més de la seva participació en la vida associativa del barri i les diverses lluites, moltes amb èxit, que va liderar contra els abusos de l’Administració.

També explicava els motius que...
el van dur a dedicar-hi tants anys i amb tanta intensitat. Ell va voler destacar especialment com el va impressionar, quan va arribar al CEIP, la noblesa dels nens i com l’omplia col·laborar en la seva educació, sobre tot a través de les ensenyances de l’hort, i poder transmetre’ls el que representa pel medi ambient.

Després de visualitzar aquest vídeo, van venir els parlaments, molt emotius i entranyables, per part de l’Ester Bescós, directora de l’Institut; de l’Esperanza Álvarez, directora del Centre Cívic; dels representants del claustre i dels pares de l’Escola, Àngels Cadena i Pere Dalmau; dels alumnes de l’Institut, l’Atenea Gamarra i la Inés Escartín; dels alumnes de l’Escola i de l’Arnau Ricard, exalumne i monitor d’esport.

A continuació ens vam emocionar tots els presents quan es va projectar un muntatge vídeo-musical, recull de fotografies de totes les etapes del Justo a La Sedeta, dels grans moments que vam compartir amb ell i que queden com a testimoni de l’amistat que ens unia i de tots els valors que ens va ensenyar.

L’homenatge va finalitzar quan, amb tots els presents al pati dels centres educatius, l’Eric i el Victor Domínguez van descobrir la placa, provisional encara, amb la inscripció “Pati d’escola Justo Domínguez” que recordarà la seva persona per sempre, al pati pel que tant va lluitar, al vell mig de La Sedeta que tant va estimar.
24-03-2012 Associació d’amics i amigues de La Sedeta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada